Seura

 

Stadin Soutuklubi on perustettu 1996 Helsingin kaupungin henkilöstön yhteiseksi kerhoksi. Seurassa harrastetaan lähinnä kirkkovenesoutua, mutta harrastajia on myös yksin- ja parisoutuluokissa. Seura on avoin Helsingin kaupungin henkilöstölle. Aktiivisia jäseniä on monilta eri toimialoilta ja liikelaitoksilta kuten Helenistä, Kaupunkiympäristöstä, Liikennelaitoksesta, Satamasta ja Starasta.

Soutuklubin tapahtumista tärkein on heinäkuussa soudettava Sulkavan Suursoudut, jossa soudetaan Partalan saaren ympäri. Tapahtuma kerää tuhansia osallistujia joka vuosi ja on maailman suurin kirkkovenetapahtuma. Tämän lisäksi Soutuklubilla on muodostunut perinteeksi lähteä ulkomaille, lähinnä Saksaan, soutamaan eri mittaisia etappeja Eurooppaa halkovissa joissa. 

Soutuklubista löytyy hyvin eri tasoisia soutajia, toisia kiinnostaa rento yhdessäolo kesäisissä merkeissä ja toiset taas haluavat hakea fyysisiä rajojaan. Kaikille löytyy paikka Stadin Soutuklubista!

Kiinnostuitko mukavasta ja yhteisöllisestä liikuntaharrastuksesta. Tervetuloa kokeilemaan harjoituksissa miltä kirkkovenesoutu tuntuu!

Riitta Tamm
Soutuklubin puheenjohtaja

Sulkava, retkisoutu 2016

Stadin Soutuklubi on luopunut kirkkoveneestään Aurorasta. Vuonna 2016 on Stadin Soutuklubi ja Helsingin Energia sopineet että kirkkovene Helen 1 otetaan yhteiskäyttöön. Kirkkovene sijaitsee kesäisin Hanasaaressa Energian pienvenesataman yhteydessä, Hansaarenkatu 1. Kesäisin Energian rannasta lähdetään viikottain sekä avoimiin soutuihin että Sulkavan joukkueharjoituksiin. Kirkkovene on myös vuokrattavissa. Lisäksi kisat soudetaan Helsingin Energian veneellä Helen 1.